-->

Chocoláte Creám Píe





Chocoláte Creám Píe

á chocoláte gráhám crust, á decádent chocoláte creám fíllíng, á fresh whípped creám. Clássíc Chocoláte Creám Píe.

Wáít! Hold on to your Thánksgívíng menu plánníng háts. íf you stíll háve room ín the líneup, míght í encouráge you to strongly thínk ábout íncludíng thís chocoláte creám píe ín the festívítíes?
íf you cán’t, well, thís píe would certáínly be áppropríáte whenever you decíde ít. Perfect, sílky creámy, decádent chocoláte creám píe needs to be ín your lífe (líke, yesterdáy, hello).

Duríng one períod of my chíldhood í “tortured” my Mum to máke thís píe for me át leást twíce á month. Now thís píe ís my príde, í love mákíng ít. í tríed á váríety of píes, here on Sugárápron, some í líked more, some less, but thís one completely knocked me off my feet. álthough requíres extrá effort to get reády, ít’s worth every mínute ínvested. áddítíonálly chocoláte puddíng creám ís the best thíng í’ve tríed ás ít ís stícky, not to sweet, strong…. í could áctuálly just eát thát. When í máke thís píe í selfíshly keep ít ás á líttle treásure, just for myself.

For some, thís píe ís too strong, but for me ít ís just ás ít should be, á slíce of píe wíth coffee meets dáíly needs for sugár. ít’s just thát, ín terms of whether somethíng ís reálly sweet or not, but í’m not reál, so sometímes there ís ánother píece áfter lunch to sweeten myself  á bít ánd then eveníng duríng á movíe to háve somethíng sweet … there’s never enough chocoláte for me.


Chocoláte Creám Píe

Prep Tíme: 4 hours, 30 mínutes

Cook Tíme: 10 mínutes

Totál Tíme: 4 hours, 40 mínutes

Yíeld: 8-12

á chocoláte gráhám crust, á decádent chocoláte creám fíllíng, á fresh whípped creám. Clássíc Chocoláte Creám Píe.

íngredíents

Crust
1 1/2 cups chocoláte gráhám cráckers crumbs, ábout 10 cráckers
8 táblespoons butter, plus more for greásíng the pláte
1/4 cup dárk brown sugár
1 táblespoon Hershey’s Specíál Dárk cocoá
Fíllíng
3 1/2 cups hálf-ánd-hálf
8 táblespoons butter, cut ínto chunks
2/3 cup sugár
1/4 cup cornstárch
9 egg yolks
9 oz. semí-sweet chocoláte, chopped
2 oz. bíttersweet chocoláte, chopped
1 1/2 teáspoons váníllá extráct
Toppíng
2 cups heávy creám
2 táblespoons sugár
1 teáspoon váníllá
dárk chocoláte or chocoláte chíps, for gárnísh


ínstructíons

Crust : Preheát oven to 350 degrees F. Greáse bottom ánd sídes of á 9-ínch píe pláte wíth butter.Set ásíde.
Heát butter ánd brown sugár ín á sáucepán untíl sugár díssolves.Pour the míxture ínto á medíum bowl ánd combíne wíth the chocoláte gráhám crácker crumbs ánd cocoá, untíl the crumbs áre evenly moístened. Tránsfer the crumbs to á 9-ínch píe pláte.
Use the bottom of á meásuríng cup to press the crumbs to the bottom ánd up the sídes of the píe dísh.
Refrígeráte for 20 mínutes. Báke untíl set, ábout 10-15 mínutes. Let the crust cool whíle you máke the fíllíng.
Fíllíng : ín á sáucepán, heát the hálf ánd hálf untíl ít stárts to símmer. Remove the pán from the heát.
ín á lárge heát-proof bowl, whísk together sugár ánd cornstárch, ádd egg yolks ánd whísk untíl smooth.






0 Response to "Chocoláte Creám Píe"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel